کتاب بیماری های باکتریایی ماهی
Bacterial Fish Diseases
گوهر حمید دار (Gowhar Hamid Dar)، روف احمد بهات (Rouf Ahmad Bhat)، حومیرا قادری (Humaira Qadri)، خالد ام الغامدی (Khalid M. Al-Ghamdy)، خالد رحمان حکیم (Khalid Rehman Hakeem)
چاپ اول، 2022
شابک (پرینت): 9780323856249
شابک (ایبوک): 9780323856256
ناشر: 2022، الزوایر
تعداد صفحات: 460 صفحه
زبان: انگلیسی
ثبت سفارش ترجمه کتاب ماهی شناسی دامپزشکی
معرفی کتاب بیماری های باکتریایی ماهی
کتاب بیماری های باکتریایی ماهی: محدودیت های زیست محیطی و اقتصادی؛ برای محققان و دانشگاهیان که نیاز به درک ماهیت و عواقب بیماری های مرتبط با باکتری در ماهی ها دارند مفید خواهد بود.
اطلاعات عمیقی در مورد ژنوم کامل گونههای مختلف باکتری دارد و تعداد ضروری ژنهای بیماریزایی را شناسایی میکند که بر پتانسیل بیماریزایی باکتریها در ماهی تأثیر میگذارند.
کاربران مرتبط ترین اطلاعات به دست آمده از ژنوم های باکتریایی موجود در مورد حدت و فاکتورهای بیماری زای متنوعی را که به طور فعال در پایبندی میزبان، بهره برداری و عفونت شرکت می کنند، از جمله اجزای ساختاری، عوامل خارج سلولی، سیستم های ترشح، اکتساب آهن و مکانیسم های کروم سنسینگ را خواهند یافت.
این مرجع برای درک ضررهای اقتصادی ناشی از پاتوژن های باکتریایی در ماهی ها و تأثیر آن بر اقتصاد مفید است. علاوه بر این، اطلاعاتی در مورد شیوه های خوب آبزی پروری و نحوه مدیریت علمی بخش های آبزی پروری و شیلات ارائه می دهد.
ویژگی های کلیدی
- معرفی بیماری های مرتبط با باکتری ها در گونه های ماهی و مشکلات مربوط به پرورش ماهی
- بحث در مورد آلودگی در اکوسیستم های آب شیرین برای ارائه بینشی در مورد مدیریت پایدار گونه های ماهی
- ارائه مفاهیم بنیادی تحقیقاتی سلامت ماهی به همراه روش های تحقیق عملی
مخاطبان کتاب بیماری های باکتریال ماهی ها
پژوهشگران و دانشمندان صنایع آبزی پروری، شیلات، صنایع غذایی میکروبیولوژیست ها، لیمنولوژیست ها (Limnologists)، کشاورزان، دانشمندان محیط زیست، سم شناسان، دانش پژوهان دکترا و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پژوهشگران جوان و اساتید دوره های آموزشی در مورد روش های تحقیق
فهرست مندرجات کتاب بیماری های باکتریایی ماهی
فصل 1. آلودگی آب و اکوسیستم های دریایی
- منابع آلودگی در اکوسیستم های آبی
- علل آلودگی اکوسیستم های آبی توسط هیدروکربن ها
- اثرات آلودگی آب بر ماهی ها
- پیامدهای آلودگی اکوسیستم های آبی با هیدروکربن ها
- سایر منابع گسترش آلودگی آب
فصل 2. فلزات سنگین به عنوان آلاینده در اکوسیستم آبی دریای سیاه
- مسمومیت ماهی ها با فلزات سنگین
- نقش فلزات سنگین به عنوان آلاینده
- فراهمی زیستی فلزات سنگین برای موجودات آبزی
- اثرات آلودگی فلزات سنگین بر اکوسیستم های آبی
- روش های برداشت فلزات سنگین از بدن موجودات
- روش های انباشت و دفع فلزات
- شناسایی و تنظیم غلظت فلزات در بافت
فصل 3. اثرات فلزات سنگین و آفت کش ها بر ماهی ها
- سمیت ناشی از آفت کش ها در ماهی
- مضرات آفت کش ها
- مسیرهای قرار گرفتن در معرض آفت کش ها در ماهی
- اثرات سموم دفع آفات بر روی ماهی
- سمیت حاد حشره کش ها در ماهی
- سمیت مزمن حشره کش ها در ماهی
- اختلال در عملکرد تولید مثل در ماهی
- اختلالات رشد در ماهی
- سمیت ناشی از فلزات سنگین در ماهی
فصل 4. سمیت آفت کش ها و بیماری های باکتریایی در ماهی ها
- ماهی: یک منبع مهم
- ماهی به عنوان شاخص آلودگی
- تاثیر سموم دفع آفات بر ماهی
- کاهش تاثیر آفت کش ها
- بیماری های باکتریایی در ماهی ها
- بیماری های عمده باکتریایی در ماهی
- کنترل بیماری های باکتریایی ماهی
فصل 5. تأثیر آلودگی آبزیان بر جانوران ماهی
- منابع آلودگی
- اثرات آلودگی فلزات سنگین بر سلامت ماهی
- خطرات فلزات سنگین
- ماهی ها به عنوان نشانگرهای زیستی
- تاثیر بر تولید مثل ماهی
- اثرات آلودگی بر شیوع بیماری
- نقش فلزات سنگین
- نقش هیدروکربن ها و ترکیبات نیتروژن دار
- نقش آفت کش ها
فصل 6. بیماری های باکتریایی در ماهی در ارتباط با آلودگی و پیامدهای آن - یک سناریوی جهانی
- منابع اصلی آلودگی دریایی
- فرآیندهای پاتولوژیک باکتریایی در جانوران ماهی
- اثرات آلودگی و عمل
- آلاینده های موجود در محیط های دریایی
- میکرو فلور همزیستی در ماهی
- محیط زیست دریایی و مسائل آن در هند
- پیامدهای آلودگی و عفونت باکتریایی در جانوران ماهیان
- عوامل بیماری زا باکتریایی که در اثر آلودگی دریایی باعث بیماری در ماهی می شوند
- پاسخ های ایمنی در ماهی ها
- بیماری های ماهی و پیامدهای آن
- پاتوژنومیک
- آلودگی های پلاستیکی اثرات نامطلوبی در محیط های دریایی ایجاد می کند
- تاثیر آلودگی پلاستیک در شهری هند
- تعامل بین پاتوژن ها و محیط آبی
- بیماری های باکتریایی ماهی و کنترل آنها
فصل 7. عفونتهای باکتریایی رایج مؤثر بر ماهیان آب شیرین
- تأثیر آلودگی و ویژگیهای کیفی آب بر بیماریزایی باکتری
- آلودگی: تاثیر بر عفونت باکتریایی در جمعیت ماهی
- ویژگی های کیفیت آب: تاثیر بر بیماری زایی باکتریایی در جمعیت ماهی
- باکتری های رایج عامل عفونت در ماهی های آب شیرین
فصل 8. وضعیت جهانی بیماری های باکتریایی ماهی در رابطه با آلودگی آبزیان
- اسیدی شدن باکتری ها در آب
- تاثیر آلودگی بر روی ماهی ها
- تاثیر بیماری های باکتریایی بر جمعیت ماهی ها
- عواقب بیماری های باکتریایی در ماهی
- وضعیت جهانی بیماری باکتریایی در ماهیان
- باکتری های سمی در ماهی ها و بروز آنها
- اثرات نامطلوب بر سلامت انسان ناشی از بیماری های باکتریایی ماهی
فصل 9. درک پاتوژنز بیماری های باکتریایی مهم ماهی
- پاتوژنز اصلی بیماری های باکتریایی در ماهی
فصل 10. ارزیابی کیت امتیازدهی تهاجمی ماهی (FISK v2) برای ماهی پلکو یا شیطان ماهی
- تجزیه و تحلیل ریسک تهاجمی
- منطقه مطالعه
- ماهی پلکو یا شیطون ماهی (Loricariidae)
- ارزیابی کیت غربالگری تهاجمی ماهی (FISK v2)
فصل 11. مشخصات پاتوژن های باکتریایی رایج در ماهی
- تولید ماهی در نیجریه
- تاثیر حرفه بر عفونت باکتریال ماهی ها
- پاتوژن های رایج منتخب ماهی در نیجریه
فصل 12. وضعیت فورونکولوزیس در ماهی ها
- علائم عفونت باکتریال ماهی
- تشخیص عفونت باکتریال ماهی
- انتقال عفونت باکتریال به ماهی
- کنترل عفونت باکتریال در ماهی
- انتخاب و پرورش باکتری های ماهی
- ایمن سازی یا مصون سازی ماهی ها
- درمان بیماری های باکتریال ماهی ها
فصل 13. بیماری باکتریال آبشش و آلودگی آبزیان: نگرانی جدی برای صنعت آبزی پروری
- بیماری باکتریایی آبشش
- تاریخ و محدوده جغرافیایی
- عوامل ایجاد کننده بیماری باکتریایی آبشش
- گونه میزبان بیماری
- آسیب شناسی و علائم بیماری باکتریایی آبشش
- تشخیص بیماری باکتریایی آبشش
- روش های کنترل بیماری باکتریایی آبشش
- اقدامات پیشگیرانه بیماری باکتریایی آبشش
- درمان شیمیایی بیماری باکتریایی آبشش
فصل 14. پاتوژن های باکتریایی رایج در ماهی
- پاتوژن های باکتریایی گرم منفی ماهی ها
- پاتوژن های باکتریایی گرم مثبت ماهی ها
فصل 15. بیماری های باکتریایی در ماهی های پرورشی: به روز رسانی پیشرفت ها در اقدامات کنترل
- اقدامات پیشگیرانه در برابر بیماری ها: چشم انداز ممکن
فصل 16. زخم در ماهی: علل، تشخیص و پیشگیری
- زخم و علل آن در گونه های مختلف ماهی
- روش های تشخیص زخم در ماهی ها
- اقدامات پیشگیرانه زخم در ماهی
فصل 17. کاربرد باکتری های پروبیوتیک برای مدیریت سلامت ماهی در آبزی پروری
- تعریف پروبیوتیک ها
- روش های تجویز پروبیوتیک
- عوامل مهم حاکم بر مزایای فرم تجویز پروبیوتیک
- دلیل استفاده از پروبیوتیک ها در آبزی پروری
- معیارهای انتخاب پروبیوتیک ها
- فرمولاسیون و تجاری سازی پروبیوتیک ها
- طبقه بندی پروبیوتیک ها در آبزی پروری
- استفاده از پروبیوتیک ها
- ایمنی و ارزیابی پروبیوتیک ها
- شکاف های تحقیقاتی و برنامه های تحقیقاتی آتی
فصل 18. اثربخشی درمان های مختلف موجود بر علیه پاتوژن های باکتریایی در ماهی
- عفونت های باکتریایی در ماهی های آب شیرین رخ می دهد
- پاتوژن های بالقوه در حال ظهور ماهی های آب شیرین
- درمان پاتوژن های باکتریایی در ماهی
- درمان با باکتری های گرم منفی و گرم مثبت مفید
- زیست پالایی (بهبود کیفیت آب)
- واکسیناسیون ماهی ها
- تعدیل ایمنی ماهی
- باکتریوفاژ درمانی ماهی ها
- دوز فاژ درمانی ماهی ها
فصل 19. خلاصه ای از زیان های اقتصادی ناشی از پاتوژن های باکتریایی در صنعت آبزی پروری
- گونه های اصلی ماهی تولید شده در صنعت آبزی پروری در سراسر جهان
- عوامل اصلی زیان اقتصادی در صنعت آبزی پروری
- پاتوژن هایی که باعث زیان اقتصادی در صنعت آبزی پروری می شود
- شناسایی بیماری های باکتریایی در مزارع پرورش ماهی
- تجزیه و تحلیل یک سیستم مزرعه ماهی در Huasteca Potosina، مکزیک
پیشگفتار کتاب بیماری های باکتریایی ماهی
ماهی ها مزایای بلندمدتی از جمله غذا و مزایای مستقیم مالی ناشی از ایجاد اشتغال، سود و پس انداز پول را به مردم عرضه می کنند. مزایای غیرمستقیم بیشتر اما به همان اندازه ارزشمند ماهی و اکوسیستم های آبی شامل قایق سواری تفریحی، ماهیگیری ورزشی، شنا و آرامش است.
ماهی ضروری ترین منبع پروتئین برای انسان است و ارزش غذایی بالایی دارد. ماهی ها سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند و شواهد پزشکی زیادی پشت کارآیی آنها وجود دارد.
از طرف دیگر، سلامت ماهی به دلیل تماس نزدیک بین محیط دریایی و عوامل بیماری زا ماهی تحت تاثیر قرار می گیرد که باعث اختلال در عرضه پایدار ماهیان در سراسر جهان و همچنین بر سلامت ماهیان می شود.
بیماریهای ماهی توسط عوامل بیماریزای باکتریایی و قارچی ایجاد میشوند و عوامل محیطی آبزی، مانند کیفیت پایین آب، عامل مرگ و میر انبوه ماهیان است. آلاینده های زیست محیطی و صنعتی منبع نادیده گرفته شده ای هستند که اکوسیستم آبی را تحت تاثیر قرار می دهند.
آلاینده ها می توانند تأثیر مستقیم و غیرمستقیم بر رفتار موجودات آبزی داشته باشند. زیستگاه ماهی ممکن است با تغییر ساختار بیوشیمیایی، تنفسی و جمعیتی و همچنین عملکردهای رشدی و ساختاری تحت تأثیر آلودگی قرار گیرد.
بسیاری از انواع آلایندههای آلی و معدنی از جمله پلاستیکها، داروها، آفتکشها و فلزات توسط انسان در محیطزیست اعم از آب و زمین منتشر میشوند. آلاینده های ناشی از فعالیت های کشاورزی، مانند آفت کش ها، برای موجودات غیرهدف از جمله ماهی ها بسیار سمی هستند.
بیماریهای عفونی ماهی ها
بیماریها و عفونتهای داخل بدن میزبان یا در فیزیولوژی آن تنها زمانی رخ میدهند که ماهی به دلیل رژیم غذایی ناکافی، روشهای بد پرورشی و/یا شرایط محیطی آلوده استرس داشته باشد. بنابراین، برای درک بیماری های مختلف باکتریایی گونه های ماهی، درک همبستگی بین باکتری و میزبان آن و همچنین محیط آن بسیار مهم است.
اعتقاد بر این است که افزایش بیماری های باکتریایی آبشش در ماهی ها زمانی رخ می دهد که شرایط اکولوژیکی زیستگاه آبی بدتر شود. شروع بیماری ها در ماهی ها توسط آلودگی نشان می دهد که ویژگی های ناشی از انسان به طور گسترده ای مسئول شروع بیماری های بیماری زا در آنها هستند، زیرا این ویژگی ها به طور مستقیم با آسیب پذیری گونه های میزبان در زیستگاه آنها متناسب است.
فرونکلوزیس (Furunculosis) یک بیماری شدید، مسری، اصلی و از نظر اقتصادی بسیار مهم در ماهیان آب دریا و شیرین در سراسر جهان است. پاتوژن های باکتریایی عمده ماهی، Aeromonas hydrophila، Flavobacterium psychrophilum و Flavobacterium columnare، به شدت گونه های ماهی را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهند.
عفونت ماهی ("Columnaris" که به عنوان دهان پنبه، عفونت آبشش، التهاب، تورم، پوسیدگی دم و باله، بیماری قارچی، کدر شدن چشم، بیماری مثانه شنا، آلودگی به کرم شپش و نماتد، بیماری ناشی از کیفیت آب، وقفه های گوارشی، بی اشتهایی chilodonella، ergasilus، TB، glugea، henneguya، hexamita، بیماری فرسایش سر و خط جانبی، جراحات، زالو در آکواریوم، لنفوسیستیس، مخمل دریایی و بیماری نئون تترا") در مزارع پرورش ماهی رایج است و می تواند باعث "تلفات انبوه" شود. و درمان این موارد نیاز به استفاده شدید از مواد شیمیایی و آنتی بیوتیک ها دارد.
وضعیت جاری
پیشرفت اخیر در تولید آبزی پروری به موازات تعداد فزاینده بروز بیماری هایی است که به تولید، سودآوری و پایداری آبزی پروری جهانی آسیب می رساند. بیماری های مرتبط با باکتری می تواند باعث مرگ و میر شدید در ماهیان وحشی و پرورشی شود.
بیماریهای باکتریایی و عفونتهای مرتبط با آنها بسیار گسترده هستند و یکی از چالشبرانگیزترین مشکلات سلامتی هستند که باید به طور موثر برطرف شوند.
مجموعه ای از پاتوژن های باکتریایی باعث خسارات عمده به آبزی پروری می شود که حدود 34 درصد از کل بیماری ها را تشکیل می دهد. آنتی بیوتیک ها اغلب به عنوان یک اقدام کنترلی در برابر بیماری های باکتریایی در ماهی استفاده می شوند، اما خطر ایجاد گونه های باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک در حال افزایش است.
تحقیقات بر روی گزینه های مختلف غیر از آنتی بیوتیک ها در حال انجام است و جایگزین های درمانی در حال توسعه هستند. واکسنهای ماهی، پپتیدهای ضد میکروبی، مفاهیم پروبیوتیک، پریبیوتیک و سینبیوتیک، و داروهای زیستی گیاهی مشتقشده از گیاهان اغلب بهعنوان پیشرفتهای مفید برای کنترل بیماریهای باکتریایی در آبزی پروری در نظر گرفته میشوند.
با این حال، علیرغم تأثیر شدیدی که این امر بر تولید در صنعت آبزی پروری داشته است، هنوز تعدادی از عوامل زیست محیطی و بهداشتی وجود دارد که می تواند بر بیماری ماهی تأثیر بگذارد و باعث ایجاد خسارات اقتصادی قابل توجهی شود.
از جمله این بیماری ها می توان به بیماری هایی اشاره کرد که در اثر حمله باکتری های بیماری زا، به طور خاص توسط جنس باکتری های گرم منفی و به میزان کمتر، باکتری های گرم مثبت ایجاد می شوند.
ساختار کتاب
این کتاب به طور مفصل پیامدهای بد افزایش سطح آلودگی در سیستم های آبی ما بر روی گونه های ماهی را بررسی کرده است.
فصل های آغازین یک طرح کلی از آلودگی و اثرات مضر آن بر جانوران ماهی اکوسیستم های مختلف ارائه می دهد. فضای قابل توجهی برای برجسته کردن پاتوژن های باکتریایی اصلی که باعث ایجاد انواع بیماری ها در ماهی می شوند، داده شده است.
علاوه بر این، توجه کافی به انواع مختلف درمان های موجود برای مقابله با این عفونت های باکتریایی به سرعت در حال افزایش در ماهی ها داده می شود. این کتاب همچنین حاوی شرح مفصلی از ضررهای اقتصادی ناشی از عفونت های باکتریایی در ماهی است.
به طور کلی، این کتاب منبع ارزشمندی از اطلاعات در مورد بیماری های مختلف باکتریایی در ماهی است و تحقیقات پیشرفته در این زمینه را برجسته می کند. این کتاب به چالشهای متنوعی که جانوران ماهی با آن مواجه هستند میپردازد و برخی از برنامههای اقدام منحصربفرد آینده را برای مقابله با آنها پیشنهاد میکند. بنابراین محتوای کتاب متنوع است و به نیازهای دانشجویان، محققین، گیاه شناسان، میکروبیولوژیست ها و دانشمندان در سراسر جهان می پردازد.
نویسندگان:
نام: گوهر حمید دار (Gowhar Hamid Dar)
افیلیشن: استادیار (علوم محیطی)، گروه علوم محیطی، کالج سری پراتاپ، دانشگاه کلاستر سریناگر، گروه آموزش عالی (J&K)، جامو و کشمیر، هند
نام: روف احمد بهات (Rouf Ahmad Bhat)
افیلیشن: وزارت آموزش مدرسه، دولت جامو و کشمیر، هند
نام: حومیرا قادری (Humaira Qadri)
افیلیشن: استادیار (علوم محیطی)، گروه علوم محیطی، کالج سری پراتاپ، دانشگاه کلاستر سریناگر، گروه آموزش عالی (J&K)، جامو و کشمیر، هند
نام: خالد ام الغامدی (Khalid M. Al-Ghamdy)
افیلیشن: رئیس گروه علوم زیستی و معاون دانشکده علوم، دانشگاه ملک عبدالعزیز، جده، عربستان سعودی
نام: خالد رحمان حکیم (Khalid Rehman Hakeem)
افیلیشن: استاد دانشگاه ملک عبدالعزیز، جده، عربستان سعودی
مشخصات کتابشناختی:
- عنوان (فارسی): بیماری های باکتریایی ماهی
- عنوان (انگلیسی): Bacterial Fish Diseases
- نویسندگان: گوهر حمید دار (Gowhar Hamid Dar)، روف احمد بهات (Rouf Ahmad Bhat)، حومیرا قادری (Humaira Qadri)، خالد ام الغامدی (Khalid M. Al-Ghamdy)، خالد رحمان حکیم (Khalid Rehman Hakeem)
- شابک (پرینت): 9780323856249
- شابک (ایبوک): 9780323856256
- ناشر: 2022، الزوایر
- چاپ: انتشارات دانشگاهی
- تعداد صفحات: 460 صفحه
- زبان: انگلیسی
همتی –
برای دریافت نسخه چاپی (فیزیکی) این کتاب، از طریق فرم تماس یا رسانه های اجتماعی ایتا، واتساپ، تلگرام و اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.