کتاب انگل های ماهی:
دستنامه پروتکل های جداسازی، کشت و انتقال آنها
Fish Parasites: A Handbook of Protocols for their Isolation, Culture and Transmission
آریادنا سیتیا-بوبادیلا (Ariadna Sitjà-Bobadilla)، جیمز ای. برون (James. E. Bron)، گریت ویگرتیس (Geert Wiegertjes)، ام. کارلا پیازون (M. Carla Piazzon)
چاپ اول، 2021
شابک (پرینت): 9781789181333
شابک (ایبوک): 9781789181524
شابک (آنلاین): 9781789181531
کد DOI: 10.52517.9781789181531
ناشر: 2021، مجموعه کتاب های 5 ام
تعداد صفحات: 422 صفحه
زبان: انگلیسی
ثبت سفارش ترجمه کتاب ماهی شناسی (ایکتیولوژی)
معرفی کتاب انگل های ماهی
سلامت و رفاه خوب ماهی از اجزای ضروری آبزی پروری پایدار است و در این راستا انگل های ماهی یک محدودیت عمده برای تولید ماهی است.
صنایع آبزی پروری مناطق تحت تاثیر شیوع بیماری های مختلف به میزان قابل توجهی از اثر انگل های دریایی و آب شیرین آسیب دیده اند. بنابراین ضروری است اقداماتی برای جلوگیری از عفونت انگل و همچنین شناسایی، نظارت و درمان مناسب همهگیریها در صورت وقوع آنها انجام شود.
ParaFishControl، پروژه ای با بودجه اتحادیه اروپا است که شامل شرکای صنعتی، دانشگاهی و دولتی از سراسر اروپا است و کار آنها منجر به این کتاب شده است.
کتاب انگل های ماهی به درک مؤثر و کنترل طیف متنوعی از انگل های ماهی به منظور ارتقای پایداری و رقابت پذیری صنعت آبزی پروری ماهی ها در اروپا اختصاص داده شده است.
محتوای کتاب انگل های ماهی شامل خطوط کلی دقیقترین پروتکلهای بهروز برای جداسازی، کشت و انتقال انگل ها و همچنین روشهای دقیق برای تولید مثل عفونتهای انگلی در محیط آزمایشگاهی است.
پروتکل هایی برای اقداماتی مانند نظارت بر عفونت انگلی، جداسازی انگل ها و تهیه مواد انگل به تفصیل توضیح داده شده است. علاوه بر این، مقدمه ای برای زیست شناسی و تعاملات میزبان هر انگل مورد بحث، ارائه شده است.
کتاب انگل ماهی یک راهنمای ضروری برای کسانی که در حال حاضر در حال تحقیق در مورد روابط انگل ماهی هستند و همچنین برای کسانی که ممکن است به طور کلی سلامت و رفاه ماهی را مطالعه کنند یا علایق گسترده تری به انگل های ماهی دارند، ارائه می دهد.
فهرست مندرجات کتاب انگل های ماهی
- کریپتوکاریون ایریتانس
- اکتیوفتیریوس مولتی فیلیس
- فیلاستریدس دیسنترارشی
- آمیلواودینیوم اوسلاتوم
- تریپانوزوما و تریپانوپلاسما
- نئوپاراموبا پرورانس
- لوما سالمونا
- سراتونوا شاستا
- انترومیکسوم لیئی
- انترومیسکوم اسکوفتالمی
- میکسوبولوس سربرالیس
- سفاروسپورا مولناری
- تتراکپسولوئید بریوسالمونا
- گونه های لپتورهینکوئید (آکانتوسفالا)
- لیگولا اینتستینالیس
- زیلانیکوبدلا اروگامنسیس
- نئوبندنیا ژیرلا
- زئوکساپاتا سریولا
- آنژیلیکولوئید سراسوس
- انیساکیس سیمپلکس
- هیستروتیلاسیوم آدونکوم
- کالیگوس روجرسریسئی و کالیگید گونه شپش دریایی
- لپیوفتیروس سالمونیس
- سراتوتوا ائوستروئیدس
- گناتیا اورماکولوزا و گناتیا مارلئی
- ساپرولگنی پارازیتیکا
پیشگفتار کتاب انگل های ماهی
از آنجایی که حوزه انگل شناسی به گسترش افق ها و قابلیت های خود ادامه می دهد، آبزی پروری جهانی نیز گسترش می یابد. آبزی پروری Finfish اکنون در ظرفیت خود برای تأمین غذا برای جمعیت انسانی در حال گسترش و همچنین حمایت از تجارت شکوفایی آکواریوم و حفظ جمعیت های وحشی از ماهیگیری وحشی پیشی گرفته است.
تشدید آبزی پروری، همراه با تغییر شرایط آب و هوایی، برخی از بیماری های انگلی را تشدید کرده و چالش های جدیدی را برای تشخیص و درمان ایجاد کرده و خسارات اقتصادی قابل توجهی را به بار آورده است.
شرایط حاکم مستلزم درک بهتر بیماری انگلی در آبزی پروری است و نیازمند ابزارهای مدیریتی و کنترل بیشتری نسبت به آنچه در حال حاضر وجود دارد، است. هرچند این یک کار دشوار است، کاری که با سه مرحله ساده و در عین حال چالش برانگیز شروع میشود: جداسازی عامل عفونی، توسعه روشهای مناسب کشت آزمایشگاهی و انتقال آزمایشی انگل.
این سه مرحله برای شناسایی و بررسی بیشتر انگل های هدف، از سطح مورفولوژیکی یا ملکولی تا سطح تعاملات میزبان-انگل ضروری هستند. این مراحل همچنین به طور فزاینده ای برای تدارک داده های ارزشمند نسخه برداری و ژنومی اهمیت دارند و امکان توسعه ابزارها و درمان های تحقیقاتی جدید و شناسایی اهداف جدید واکسن را فراهم می کنند.
علاوه بر این، این سه مرحله عمیقاً به هم مرتبط هستند. در حالی که ایجاد یک مدل انتقال در آزمایشگاه اغلب یک فرآیند پیچیده است، بیشتر مشکلات مربوط به جداسازی اولیه انگل ها و نگهداری طولانی مدت آنها، چه در شرایط آزمایشگاهی و چه در داخل بدن نیز پیچیده است.
ساختار کتاب
این کتاب روش های گام به گام برای جداسازی این انگل ها و تکثیر عفونت های انگلی در شرایط آزمایشگاهی را ارائه می دهد. کتاب انگلهای درونی و بیرونی مختلف را پوشش میدهد که از گروههای طبقهبندی متنوع، هم پروتیستها و هم متازوئنها (سیلیاتها، آمیبها، میکروسپوریدینها، تاژکداران، میکسوزوئرها، کرمها، سختپوستان و اومیستها) گرفته شدهاند.
بسیاری از انگلهایی که ما توضیح میدهیم میتوانند مستقیماً از ماهی به ماهی منتقل شوند، بدون نیاز به واسطه یا ناقل، با این حال، برخی دیگر نیاز به تعامل خاص با چندین میزبان دارند. کشت برخی از انگل ها در شرایط آزمایشگاهی امکانپذیر شده است، برای برخی دیگر کشت درون تنی در ماهی لازم است.
هدف کتاب ارائه اطلاعات سریع و آسان، شامل جزئیات چرخه زندگی و بیماری مورد استفاده و سپس اطلاعاتی در مورد امکانات، تجهیزات و معرفهای مورد نیاز برای جداسازی انگل، کشت و انتقال انگل و مجموعه ای از روش های عملیاتی استاندارد (SOPs) با الگوهای خلاصه است.
مخاطبین هدف این جلد نه تنها شامل دانش پژوهان و دانشجویان، بلکه محققانی از طیف وسیعی از پیشینهها هستند که مایل به کار با انگلهای ماهی هستند، اما به دلیل مشکلات ذاتی در شروع فرآیند، تمایلی به انجام این کار ندارند.
این کتاب بسیاری از بهترین جنبههای ماهیت بینرشتهای و مشارکتی انگلشناسی را در بر میگیرد، علمی که تخصص دامپزشکان، زیستشناسان، داروسازان، شیمیدانان، اپیدمیولوژیستها و بسیاری دیگر را تلفیق میکند.
اهمیت
هنگام پرورش گونه های آبزی، حفظ سلامت مناسب برای پایداری تولید ضروری است. اپیدمی های بیماری، به عنوان مثال شیوع کم خونی عفونی ماهی قزل آلا (ISA) در شیلی، و سندرم مرگ و میر زودرس (EMS) میگو در جنوب شرق آسیا، اثرات گسترده و مخربی را بر صنایع آبزی پروری در کشورهای آسیب دیده ایجاد کرده است.
به منظور پیشگیری، شناسایی، پایش، درمان و مدیریت مناسب بیماری های حیوانات آبزی، نیاز دائمی به کتاب های با کیفیت بالا و معتبر برای اطلاع رسانی به طیف پرسنل شاغل در صنعت آبزی پروری وجود دارد.
مجموعه کتابهای جدید EAFP/5m شامل کتابهای مرجع در سطح حرفه ای و راهنماهای عملی برای ماموران و تکنسین های مزارع ماهی، زیست شناسان ماهی و پاتولوژیست ها، دامپزشکان، دانشجویانی که در حال مطالعه آبزی پروری و سلامت ماهی و بسیاری از پرسنل درگیر در تامین آبزیان، صنعت آبزی پروری با داروها، مواد غذایی، خوراک و تجهیزات است.
نویسندگان:
نام: آریادنا سیتیا-بوبادیلا (Ariadna Sitjà-Bobadilla)
افیلیشن: استاد تمام و رئیس گروه آسیب شناسی ماهی در موسسه آبزی پروری توره د لا سال، CSIC، اسپانیا
نام: جیمز ای. برون (James. E. Bron)
افیلیشن: استاد بهداشت حیوانات آبزی، موسسه آبزی پروری دانشگاه استرلینگ، انگلستان
نام: گریت ویگرتیس (Geert Wiegertjes)
افیلیشن: استاد تمام و رئیس گروه آبزی پروری و ماهیگیری، دانشگاه واگنینگن، هلند
نام: ام. کارلا پیازون (M. Carla Piazzon)
افیلیشن: محقق، فوق دکترا، موسسه آبزی پروری تور دی لا سال، CSIC، اسپانیا
مشخصات کتابشناختی:
- عنوان (فارسی): انگل های ماهی
- عنوان (فرعی): کتاب راهنمای پروتکل های جداسازی، کشت و انتقال آنها
- عنوان (انگلیسی): Fish Parasites: A Handbook of Protocols for their Isolation, Culture and Transmission
- نویسنده: آریادنا سیتیا-بوبادیلا (Ariadna Sitjà-Bobadilla)، جیمز ای. برون ( E. Bron)، گریت ویگرتیس (Geert Wiegertjes)، ام. کارلا پیازون (M. Carla Piazzon)
- شابک (پرینت): 9781789181333
- شابک (ایبوک): 9781789181524
- شابک (آنلاین): 9781789181531
- کد DOI: https://doi.org/52517.9781789181531
- ناشر: انجمن اروپایی آسیب شناسان ماهی (EAFP) / مجموعه کتاب های 5 ام
- تاریخ انتشار: چاپ اول، 30 ژوئن 2021
- تعداد صفحات: 422 صفحه
- زبان: انگلیسی
همتی –
برای دریافت نسخه چاپی (فیزیکی) این کتاب، از طریق فرم تماس یا رسانه های اجتماعی ایتا، واتساپ، تلگرام و اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.