کتاب اپی ژنتیک در آبزی پروری
Epigenetics in Aquaculture
فرانسیس پیفرر (Francesc Piferrer) و هان پینگ وانگ (Han-Ping Wang)
2023، چاپ اول
شابک (گالینگور): 9781119821915
شابک (ایبوک): 9781119821922
شابک (آنلاین): 9781119821939
ناشر: جان ویلی و پسران، 2023
تعداد صفحات: 512 صفحه
زبان: انگلیسی
ثبت سفارش ترجمه و چاپ کتاب دامپزشکی در داخل و خارج
معرفی کتاب اپی ژنتیک در آبزی پروری
کتاب اپی ژنتیک در آبزی پروری به پیشرفت های جدید در دانش ما در مورد مکانیسم های اپی ژنتیک و وراثت اپی ژنتیک می پردازد که می تواند در بهبود تولید آبزی پروری و مدیریت و حفاظت از منابع آبی به کار رود.
اپی ژنتیک مطالعه تغییرات ارثی در بیان ژن است که مستقل از تغییرات در توالی نوکلئوتیدی است. این تأثیرات ژنومی و محیطی را برای شکل دادن به فنوتیپ تلفیق می کند. اپی ژنتیک رشتهای است که ارتباط ویژهای با آبزی پروری و موجودات آبزی دارد، زیرا زیربنای پاسخهای سازگارانه به محیطهای متنوع و متغیر و وراثت فنوتیپهای مورد نظر است.
کتاب اپی ژنتیک در آبزی پروری مقدمه ای جامع بر اپی ژنتیک، مکانیسم های اپی ژنتیک، وراثت اپی ژنتیک و روش های تحقیق ارائه می دهد. همچنین وضعیت فعلی هنر تحقیق و توسعه در مورد اپی ژنتیک در حوزه های اصلی موجودات آبزی در چارچوب تولید آبزی پروری را ارائه می دهد. این واقعیت که آبزی پروری سریعترین بخش تولید مواد غذایی است، این کتاب را به ویژه به موقع می کند.
سایر ویژگی ها
- درمان دقیق نمونه ها از جمله تولید مثل جانوران آبزی، تعیین جنسیت، تنظیم رشد، برنامه ریزی تغذیه، مقاومت در برابر بیماری، پاسخ به استرس و موارد دیگر
- بررسی خلأهای تحقیقاتی فعلی و آینده پیش بینی شده این رشته
کتاب اپی ژنتیک در آبزی پروری مرجع ارزشمندی برای محققان، زیست شناسان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در هر رشته ای از علوم دریایی، اقیانوس شناسی، آبزی پروری، علوم محیطی و تولید مواد غذایی است.
فهرست مندرجات کتاب اپی ژنتیک در آبزی پروری
بخش اول: مبانی نظری و عملی اپی ژنتیک در آبزی پروری
- نقش بالقوه اپی ژنتیک در آبزی پروری: بینش هایی از گونه های مختلف تا تلئوست های متنوع
- مکانیسم های اپی ژنتیک رونویسی در گونه های آبزی
- تنظیم اپی ژنتیکی بیان ژن توسط RNA های غیر کد کننده
- وراثت اپی ژنتیک در موجودات آبزی
- اپی ژنتیک زیست محیطی در ماهی: پاسخ به عوامل استرس زای تغییر آب و هوا
- روش و ابزار تحلیلی برای مطالعه اپی ژنوم
بخش دوم: بینش اپی ژنتیک حاصل از گروه های اصلی آبزیان
- اپی ژنتیک در بلوغ جنسی و گامت ماهی
- اپی ژنتیک در تعیین جنسیت و تمایز ماهی
- اپی ژنتیک در رشد ماهی
- اپی ژنتیک در برنامه ریزی تغذیه ماهی
- تعامل میکروبیوم، اپی ژنتیک و سلامت ماهی در آبزی پروری
- اپی ژنتیک استرس در ماهیان پرورشی: ارزیابی
- اپی ژنتیک در هیبریداسیون و پلی پلوئیدی شدن حیوانات آبزی
- اپی ژنتیک در سم شناسی آبزیان
- اپی ژنتیک در نرم تنان
- اپی ژنتیک در سخت پوستان
- اپی ژنتیک در جلبک
بخش سوم: اجرای اپی ژنتیک در آبزی پروری
- توسعه بیومارکرهای اپی ژنتیک در موجودات آبزی
- ژنتیک و اپی ژنتیک در پرورش آبزیان
- اپی ژنتیک در آبزی پروری: شکاف دانش، چالش ها و چشم اندازهای آینده
پیشگفتار کتاب اپی ژنتیک در آبزی پروری
آبزی پروری سریع ترین بخش تولید غذا در جهان است و چشم انداز این است که این جایگاه برای سال های آینده حفظ شود.
بر اساس داده های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) تولید جهانی آبزی پروری در سال 2020 به رکورد 122.6 میلیون تن به ارزش 281.5 میلیارد دلار رسید. حیوانات 87.5 میلیون تن و جلبک ها 35.1 میلیون تن بودند.
هرچند آبزی پروری باید پایدارتر شود تا تقاضای فزاینده برای غذاهای آبزی جمعیت انسان در حال افزایش را برآورده کند. بنابراین، بهبود تولید آبزی پروری نیازمند نوآوری های فنی بیشتر، از جمله تمرکز بیشتر بر برنامه های اصلاح نژاد، استفاده از خوراک، رفاه و کنترل بیماری است.
مانند هر سیستم تولید غذای دیگری، آبزی پروری در مورد تولید فنوتیپ هایی با ارزش برتر است. در این تلاش، پیشرفتهای جدید در درک ما از تنظیم اپی ژنتیکی فنوتیپ، این پتانسیل را دارد که نقش فزایندهای در دستیابی به پایداری تولید آبزی پروری ایفا کند.
اپی ژنتیک چیست؟
اصطلاح "اپی ژنتیک" توسط کنراد وادینگتون در دهه 1940 ابداع شد، اما با معنایی متفاوت از آنچه امروزه درک می شود. در ابتدا، اساساً با آنچه امروزه به عنوان حوزه زیست شناسی رشد و چگونگی به وجود آمدن فنوتیپ شناخته می شود، مرتبط بود.
با این حال، مفهوم مدرن اپی ژنتیک، یعنی "مطالعه تغییرات میتوزی و/یا میوتیکی وراثتی در عملکرد ژنی که با تغییرات در توالی DNA قابل توضیح نیست" در اواسط دهه 1990 و در حدود اوایل این قرن ظهور کرد.
این رشته عمدتاً از پیشرفتهایی که پس از توالی ژنوم انسان، تعیین خصوصیات عناصر تنظیم کننده و همه فناوریهای نوظهور برای بازجویی از جنبههای مختلف ژنوم و اپی ژنوم ایجاد شده است، بهره برده است.
اپی ژنتیک در حال حاضر یکی از "موضوعات داغ" در بیولوژی در نظر گرفته می شود. تغییرات اپی ژنتیک یا «مارک ها» را می توان به راحتی شناسایی کرد و آنها رویکردهای درمانی برای درمان تعداد فزاینده ای از بیماری ها را تشکیل می دهند. بنابراین، برای مثال، تحقیقات زیادی در مورد اپی ژنتیک سرطان در حال انجام است.
تحقیقات اپی ژنتیک
هنگام برخورد با اپی ژنتیک باید سه جنبه بسیار مهم را در نظر گرفت.
- اپی ژنتیک تأثیرات ژنومی و محیطی را برای ایجاد فنوتیپ ادغام می کند.
- کسری از واریانس فنوتیپی وجود دارد که نمی توان آن را صرفاً بر اساس تنوع ژنتیکی توضیح داد، اما می توان آن را با در نظر گرفتن تنوع اپی ژنتیک توضیح داد.
- تغییرات اپی ژنتیکی را می توان به ارث برد و بنابراین از والدین به فرزندان به نسل های بعدی منتقل شد.
در مجموع، این امر باعث اجرای تحقیقات اپی ژنتیکی شده است، نه تنها در اکولوژی و تکامل به دلیل سهم آن در سازگاری با محیطهای جدید، بلکه در کشاورزی و دامداری برای بهبود تولید غذا. در نتیجه، اخیراً هم علاقه آشکاری به اپی ژنتیک دریایی و هم در کاربرد اپی ژنتیک در آبزی پروری وجود داشته است.
یکی از دلایل اصلی این است که موجودات آبزی کاملاً به نشانه های محیطی حساس هستند زیرا برای مثال، دما در یک حیوان خونسرد بر نرخ رشد شدیدتر از یک حیوان خون گرم تأثیر می گذارد.
علاوه بر این، بر خلاف پستانداران، به نظر می رسد ماهی ها پس از لقاح دارای برنامه ریزی مجدد و پاک کردن علائم اپی ژنتیکی کمتری هستند، بنابراین انتقال اپی ژنتیکی تأثیرات محیطی به نسل بعدی را تسهیل می کند.
بنابراین، علاقه زیادی به کاربرد اپی ژنتیک در آبزی پروری وجود دارد. با این حال، و تا آنجا که ما می دانیم، در حال حاضر هیچ کتابی وجود ندارد که به این نیاز پاسخ دهد.
ساختار کتاب
کتاب «اپی ژنتیک در آبزی پروری» شامل 20 فصل و در سه بخش تنظیم شده است: بخش اول: مبانی نظری و عملی اپی ژنتیک در آبزی پروری. بخش دوم: بینش اپی ژنتیک از گروه های اصلی آبزیان. و بخش سوم: اجرای اپی ژنتیک در آبزی پروری را پوشش می دهد.
بخش اول
بخش اول شامل شش فصل (فصل 1-6) است و زمینه لازم برای درک اینکه اپی ژنتیک در مورد چیست و مکانیسم ها و پدیده های اصلی چیست را فراهم می کند.
فصل اول نقشهای کلی و تنوع مکانیسمهای اپی ژنتیکی را در میان گونههای اصلی پوشش میدهد و بینشهایی درباره کاربردهای بالقوه آنها در آبزی پروری و حیوانات آبزی ارائه میکند.
دو فصل بعد به سه مکانیسم اصلی اپی ژنتیکی که بیان ژن را تنظیم می کنند، یعنی متیلاسیون DNA، تغییرات هیستون و RNA های غیر کدکننده اختصاص داده شده است.
دو فصل بعدی به دو جنبه کلیدی اپی ژنتیک اختصاص دارد. یکی توضیح میدهد که چگونه تغییرات اپی ژنتیکی میتواند در نسلهای مختلف به ارث برسد، موضوعی داغ در حوزههای مختلف زیستشناسی، و دیگری نقش اپی ژنتیک را در ادغام نشانههای محیطی بهعنوان مکانیزمی قدرتمند در انطباق و اساس تغییر پاسخهای پلاستیکی ارگانیسم به سریع محیطی روشن میکند.
فصل آخر بخش اول روشهای موجود جاری برای تجزیه و تحلیل تغییرات اپی ژنتیکی از جمله آخرین پیشرفتها و همچنین برخی منابع اساسی برای تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک دادهها را ارائه میکند. همچنین نحوه انتخاب از بین رویکردهای مختلف را بر اساس نوع سؤالی که هدف پاسخگویی است، توضیح می دهد.
بخش دوم
بخش دوم شامل 11 فصل (فصل 7-17) است و بخش عمده کتاب را تشکیل می دهد. این فصلها نقش مکانیسمهای تنظیمی اپی ژنتیکی را در فرآیند بیولوژیکی کلیدی و ارتباط آنها برای تولید آبزی بررسی میکنند.
دو فصل اول به تعیین و تمایز جنسی اپی ژنتیک و همچنین پویایی علائم اپی ژنتیک در طول گامتوژنز و رشد اولیه می پردازد. دو فصل بعد به رشد اختصاص یافته است که یکی بر روی ماهیچه های اسکلتی تمرکز دارد و دیگری بر برنامه ریزی تغذیه تاکید دارد.
دو فصل بعدی از بخش دوم به اپی ژنتیک پاسخ استرس، پاسخ ایمنی، و موضوع نوظهور نقش میکروبیوم در شکلدهی پاسخهای اپی ژنتیک میزبان اختصاص دارد. علاوه بر این، یک فصل بر روی اپی ژنتیک در هیبریداسیون و پلی پلوئیدی متمرکز شده است و دیگری در مورد اینکه چگونه اپی ژنتیک می تواند در توضیح پاسخ های موجودات زنده به سموم موجود در محیط آبی کمک کند.
بسیاری از فصول فوق الذکر بخش دوم بر روی ماهی تمرکز دارند، جایی که کار قابل توجهی تاکنون انجام شده است. بنابراین، این بخش با سه فصل به اپی ژنتیک سایر گونهها که برای تولید آبزیپروری نیز بسیار مهم هستند، یعنی نرم تنان، سختپوستان و جلبکها، به پایان میرسد، جایی که اکتشافات جالبی در رابطه با شباهتها و تفاوتها با وضعیت مهرهداران در حال انجام است.
بخش سوم
در نهایت، بخش سوم شامل سه فصل پایانی (فصل 18-20) است که به ادغام واقعی اپی ژنتیک در حرفه آبزی پروری می پردازد. برای این، توسعه نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها در آبزی پروری مورد بحث قرار گرفته است.
سپس توجه ویژه ای به ادغام انتخاب اپی ژنتیک در برنامه های اصلاح ژنتیکی فعلی می شود. فصل آخر شکافهای دانش را شناسایی میکند، چالشهایی را که باید بر آنها غلبه کرد، بحث میکند، و چشماندازهای آینده را در مورد کاربرد اپی ژنتیک در آبزی پروری ترسیم میکند.
بنابراین، این کتاب به روز رسانی در مورد دانش مکانیسم های تنظیمی اپی ژنتیک در گونه های اصلی موجودات آبزی از جمله جلبک ها، سخت پوستان، نرم تنان و ماهی ها و چگونگی استفاده از این دانش جدید برای افزایش تولید آبزی پروری ارائه می دهد.
این هر دو جنبه های اساسی و کاربردی اپی ژنتیک مربوط به تولید مثل، رشد، رشد، تغذیه و بیماری گونه های آبزی را پوشش می دهد، که امیدواریم برای جامعه علمی آبزیان و بخش آبزی پروری مفید باشد.
مخاطبان کتاب
این کتاب برای هر کسی که علاقمند به دانستن تمام جنبه های اصلی مرتبط با اپی ژنتیک، از جمله مکانیسم ها، وراثت، روش شناسی و غیره است، جذاب خواهد بود. اطلاعات موجود در داخل به ویژه برای محققانی که روی اپی ژنتیک در حیوانات آبزی و آبزی پروری کار می کنند، از جمله جنبه های اساسی ماهی و اپی ژنتیک صدف، غدد درون ریز تولید مثل، ژنتیک، و زیست شناسی تکاملی و محیطی مفید خواهد بود.
همچنین برای دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد و زیست شناسانی که در کارخانه های جوجه کشی یا شرکت های پرورشی کار می کنند، جذاب خواهد بود، که همگی از مطالعه در مورد اپی ژنتیک و فرصت هایی که می تواند ارائه دهد بهره مند شوند.
به طور گسترده تر، زیست شناسان آبزی، از جمله مدیران شیلات و زیست شناسان حفاظت، نیز از اطلاعات واضح و عملی در اپی ژنتیک بهره مند خواهند شد. بینش اپی ژنتیکی از ماهی ها، صدف ها و گونه های مدل آبزی، خوانندگانی را از سایر رشته ها نیز جذب می کند، که ممکن است از یافته های اپی ژنتیک موجودات آبزی الهام بگیرند.
کتاب قبلی ما، "کنترل جنسی در آبزی پروری" بر اساس دانش جمع آوری شده پس از دهه ها استفاده از تکنیک های کنترل جنسی برای بهبود بهره وری آبزیان بود. در مقابل، کتاب حاضر مبتنی بر تحقیقاتی است که تنها چند سال از عمر آن می گذرد زیرا مطالعه اپی ژنتیک در موجودات آبزی و کاربرد آن در آبزی پروری هنوز در مراحل ابتدایی است.
نویسنده:
نام: فرانسیس پیفرر (Francesc Piferrer)
افیلیشن: موسسه علوم دریایی (ICM) شورای ملی تحقیقات اسپانیا (CSIC) بارسلون، اسپانیا
نام: هان پینگ وانگ (Han-Ping Wang)
افیلیشن: مرکز تحقیقات و توسعه آبزی پروری اوهایو دانشگاه ایالتی اوهایو، پیکتون، اوهایو، ایالات متحده آمریکا
مشخصات کتابشناختی:
- عنوان (فارسی): اپی ژنتیک در آبزی پروری
- عنوان (انگلیسی): Epigenetics in Aquaculture
- نویسنده: فرانسیس پیفرر (Francesc Piferrer) و هان پینگ وانگ (Han-Ping Wang)
- شابک (گالینگور): 9781119821915، جولای 2023، (Hardback)
- شابک (ایبوک): 9781119821922، جولای 2023، (adobe pdf)
- شابک (آنلاین): 9781119821939، جولای 2023، (epub)
- ناشر: هوبوکن: جان ویلی و پسران، 2023
- نوبت چاپ: چاپ اول (First edition)، 2023
- موضوع: LCSH: بیوتکنولوژی آبزی پروری. | اپی ژنتیک
- تعداد صفحات: 512 صفحه
- زبان: انگلیسی
همتی –
برای دریافت نسخه چاپی (فیزیکی) این کتاب، از طریق فرم تماس یا رسانه های اجتماعی ایتا، واتساپ، تلگرام و اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.