کتاب فناوری آبزی پروری: پرورش ماهی در آب جاری و آب ساکن
Aquaculture Technology: Flowing Water and Static Water Fish Culture
ریچارد دبلیو. سودربرگ (Richard W. Soderberg)
چاپ اول، 2017
شابک (گالینگور): 9781498798846
شابک (شومیز): 9780367573744
شابک (ایبوک): 9781315194813
کد DOI: 10.1201/b22135
ناشر: سی آر سی پرس، 2017
تعداد صفحات: 284 صفحه
زبان: انگلیسی
ثبت سفارش ترجمه و چاپ کتاب های دامپزشکی در خارج و داخل کشور
معرفی
کتاب «فناوری آبزی پروری: پرورش ماهی در آب جاری و آب ساکن»، اولین کتابی است که مهارت های پرورش ماهی را در هر دو سیستم آبزی پروری آب جاری و آب ساکن با رویکردی عملی و کمی ارائه می دهد.
با پیروی از سنت کتاب پرورش ماهیان آب روان، این اثر به عنوان اثری که باعث می شود خواننده نظریه هر نوع سیستم آبزی پروری را درک کند نمایان خواهد شد. این به کاربر «چگونه فکر کند» را به جای «چه فکری» در مورد این سیستم ها آموزش می دهد.
این کتاب مبنای علمی پرورش کنترل شده ماهی را ارائه میکند، چه در یک جریان آب باشد و چه در استخر آب راکد. بخش 1، پرورش ماهی در آب جاری، شامل پوشش گسترده ای از معیارهای طراحی واحد پرورش، رشد ماهی و استفاده از اکسیژن مایع، کنترل پساب جوجه کشی، و سیستم های چرخش مجدد است.
بخش 2، پرورش ماهی در آب ساکن، مبانی علمی کشت ماهی در سیستمهای آب راکد از جمله دینامیک مواد مغذی و گازهای محلول، اکولوژی حوضچه، اثرات لقاح و تغذیه تکمیلی، مدیریت کیفیت آب و نماینده آبزیپروریهای آب ساکن را ارائه میکند.
فناوری آبزی پروری علم را به شیوه ای مناسب برای استفاده توسط دانشجویان و اساتید دانشگاه و سایر افرادی که در تولید ماهی و تحقیق و توسعه آبزی پروری در سراسر جهان دخیل هستند، منتقل می کند. این خواننده را قادر میسازد تا با تغییر فناوریها، بازارها و مقررات زیستمحیطی به محض وقوع سازگار شود.
ویژگی های کلیدی:
- رویکرد کمی به علم آبزی پروری
- پوشش چشم انداز کامل پایه علمی پرورش ماهی
- ترویج حل مسئله و تفکر انتقادی
- شامل نمونه سئوالات در پایان بیشتر فصل ها
- راهنمایی خواننده از طریق ملاحظات فنی آبزی پروری فشرده، از جمله نرخ رشد ماهی، ویژگی های هیدرولیک واحدهای پرورش ماهی، نرخ مصرف اکسیژن در رابطه با حلالیت اکسیژن و تحمل ماهی نسبت به هیپوکسی، و بازسازی آب توسط هوادهی مجدد و فیلتراسیون آمونیاک
- بحث در مورد اثرات زیست محیطی آبزی پروری
- شامل یک فصل در مورد کنترل پساب جوجه کشی برای برآوردن معیارهای تخلیه آب دریافتی
فهرست مندرجات
بخش اول: پرورش ماهیان آبهای روان
فصل 1- پرورش ماهیان آبهای روان
فصل 2- رشد ماهی در جوجه کشی ها
- نرخ رشد ماهیان پرورشی در رابطه با دما
- مدلهای رشد ماهی بر اساس واحدهای دما
- مدل های رگرسیونی برای رشد ماهی
- پیش بینی رشد ماهی در زمان
- روش واحد دما
- روش مدل رگرسیون
- تغذیه ماهی های پرورشی فشرده
- سوابق جوجه کشی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 3- منابع آب برای پرورش ماهیان آب های جاری
- چرخه هیدرولوژیکی
- استفاده از آبهای سطحی برای پرورش ماهی
- استفاده از آب های زیرزمینی برای پرورش ماهی
- جریان آب در کانال ها و لوله ها
- جریان آب در کانال های باز
- جریان آب در لوله ها
- پمپ های آب
- اندازه گیری دبی آب
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 4- واحدهای پرورش پرورش ماهی
- واحدهای خطی
- واحدهای در گردش
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 5 حلالیت اکسیژن در آب
- قوانین گاز
- محاسبه حلالیت اکسیژن در آب
- اصلاح فشار و شوری
- اندازه گیری غلظت اکسیژن محلول
- بیان DO در واحدهای کششی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 6: اکسیژن مورد نیاز ماهی
- فیزیولوژی تنفس ماهی
- میزان مصرف اکسیژن ماهیان پرورشی
- اثرات هیپوکسی بر رشد
- تخصیص حداقل های DO برای جوجه کشی ها
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 7 تراکم پرورش و ظرفیت حمل
- استقلال نرخ بارگذاری و تراکم پرورش
- محاسبه ظرفیت حمل جوجه کشی
- روش ویلوبی
- روش پایپر
- محاسبه ظرفیت حمل از اکسیژن مصرفی
- مقایسه روش های محاسبه ظرفیت حمل
- تراکم پرورش ماهی
- الزامات فضایی ماهیان پرورشی
- شاخص تراکم ماهی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 8 هوادهی مجدد آب جاری
- تئوری هوادهی
- دستگاه های هوادهی گرانشی
- دستگاه های هوادهی مکانیکی
- دستگاه های هوادهی دیفیوزر
- اکسیژن رسانی
- مشکلات فوق اشباع گاز
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 9 تولید آمونیاک و سمیت
- میزان تولید آمونیاک
- سمیت آمونیاک
- محاسبه غلظت آمونیاک
- تصحیح کسر NH3 برای قدرت یونی
- تخصیص حداکثر NH3 برای جوجه کشی
- ظرفیت حمل با توجه به آمونیاک
- ارزیابی ظرفیت تولید
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 10- کنترل پساب جوجه کشی ماهی
- حذف جامدات در منطقه ساکن
- تولید و کنترل فسفر
- تولید و کنترل نیتروژن
- فیلتراسیون مکانیکی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 11 گردش آب
- فیلتراسیون بیولوژیکی
- میکروبیولوژی
- پیکربندی بیوفیلتر
- حذف مواد زائد جامد
- RAS و مدیریت سیستم استفاده مجدد از آب
- کنترل CO2
- کنترل سمیت نیتریت
- شکنش کف و ازن
- خلاصه
- نمونه سئوالات آبزی پروری
بخش دوم: پرورش ماهی آب ساکن
فصل 12 کشت ماهی آب ساکن
فصل 13 بررسی لیمنولوژی
- چگالی آب و طبقه بندی دریاچه
- وضعیت استوایی دریاچه ها
- دینامیک اکسیژن محلول در رابطه با وضعیت تغذیه ای
- انتقال انرژی در دریاچه ها
- زیست شناسی دریاچه ها
- لیمنولوژی کاربردی برای استخرهای ماهی
فصل 14- اصول آبزی پروری در آب ساکن
- اصول سوئینگل
فصل 15- اکولوژی آبزی پروری آب ساکن
- رشد ماهی
- تولید ماهی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 16- فتوسنتز و تنفس
- حلالیت DO و CO2
- اندازه گیری غلظت گازهای محلول
- دینامیک CO2 و pH در استخرهای ماهی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 17- چرخه کربن، قلیائیت، و آهک
- چرخه کربن
- pH
- قلیایی بودن
- اندازه گیری قلیائیت
- شناسایی حوضچه های نیاز به آهک
- آهک سازی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 18- چرخه مواد مغذی و لقاح
- اکولوژی ماهیان پرورشی
- لقاح آلی
- مواد کود آلی
- نرخ لقاح آلی
- لقاح غیر آلی
- مواد کود معدنی
- تاریخچه لقاح معدنی استخرهای ماهی
- نرخ کودهای معدنی
- مقایسه میزان کودهای معدنی
- اهمیت کوددهی نیتروژن معدنی
- استفاده از ترکیب کودهای آلی و معدنی
- مزایا و معایب کودهای آلی و معدنی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
فصل 19- استفاده از جیره های مصنوعی در آبزی پروری آب ساکن
- رژیم غذایی ماهی مصنوعی
- اثرات افزودن خوراک بر کیفیت آب
- هوادهی استخرهای ماهی آب ساکن
- نماینده آبزی پروری های آب ساکن بر اساس جیره های مصنوعی
- نمونه سئوالات آبزی پروری
ضمیمه: پاسخ نمونه سئوالات
پیشگفتار
علم آبزی پروری به بهترین وجه به دو جزء کلی تقسیم می شود: فناوری های آب جاری و آب ساکن. در سیستمهای پرورش ماهی در آبهای جاری، جریان ثابتی از آب، اکسیژن محلول را به ماهی میبرد و مواد زائد را از آنها دور میکند.
دمای آب، که نرخ رشد ماهی را کنترل می کند، ثابت یا تقریباً ثابت است. در سیستم های آب ساکن، دینامیک اکسیژن محلول توسط فرآیندهای دینامیکی فتوسنتز و تنفس کنترل می شود و مواد زائد توسط فرآیندهای بیولوژیکی و شیمیایی در حوضچه آب راکد متابولیزه می شوند.
دمای آب های سطحی روزانه و فصلی متفاوت است به طوری که دمای هوای محیط انتخاب گونه و نرخ رشد ماهی را تعیین می کند.
این کتاب به عنوان متن یک دوره دو ترم دانشکده آبزی پروری طراحی شده است. بخش اول، «پرورش و تکثیر ماهی در آب جاری»، فناوری ساده تر را توصیف می کند و برای دوره ترم اول مناسب است.
لیمنولوژی کاربردی پرورش ماهی در آب ساکن، بخش دوم، به عنوان متن ترم دوم در نظر گرفته شده است. دانشجویانی که از این کتاب به عنوان متن دانشگاهی استفاده میکنند باید پیشزمینه پایهای در ریاضیات، شیمی و لیمنولوژی داشته باشند.
من مروری بر اصول اساسی لیمنولوژی را برای برنامه های درسی که شامل آن موضوع نمی شود، آورده ام.
نویسنده:
نام: ریچارد دبلیو. سودربرگ (Richard W. Soderberg)
افیلیشن: استاد دانشگاه منسفیلد، منسفیلد، پنسیلوانیا
مشخصات کتابشناختی:
- عنوان (فارسی): کتاب فناوری آبزی پروری: پرورش ماهی در آب جاری و آب ساکن
- عنوان (انگلیسی): Aquaculture Technology: Flowing Water and Static Water Fish Culture
- نویسنده: ریچارد دبلیو. سودربرگ (Richard W. Soderberg)
- شابک (گالینگور): 9781498798846، منتشر شده در 8 می 2017
- شابک (شومیز): 9780367573744، منتشر شده در 30 ژوئن 2020
- شابک (ایبوک): 9781315194813، منتشر شده در 25 آوریل 2017
- کد DOI: https://doi.org/10.1201/b22135
- ناشر: انتشارات سی آرسی پرس، 2017
- نوبت چاپ: چاپ اول، 2017
- تعداد صفحات: 284 صفحه
- تعداد تصاویر: 82 تصویر B/W
- زبان: انگلیسی
- موضوع: مهندسی و فناوری، محیط زیست و کشاورزی، علوم و صنایع غذایی
همتی –
برای دریافت نسخه چاپی (فیزیکی) این کتاب، از طریق فرم تماس یا رسانه های اجتماعی ایتا، واتساپ، تلگرام و اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.