کتاب میکروبیولوژی بالینی دامپزشکی
Clinical Veterinary Microbiology
وی. کی. سینگ (V.K. Singh)
چاپ اول (First Edition)، 2017
شابک (پرینت): 9789350848951
شابک (ایبوک): 9789388040877
ناشر: 2017، سنتروم پرس
تعداد صفحات: 294 صفحه
زبان: انگلیسی
ثبت سفارش ترجمه کتاب میکروبیولوژی دامپزشکی
معرفی
کتاب میکروبیولوژی بالینی دامپزشکی به بیماری های میکروبی حیوانات اهلی مربوط می شود که غذا، سایر محصولات مفید یا همراهی را تامین می کنند. ما همچنین می دانیم که میکروارگانیسم ها ممکن است یک یا چند عملکرد از چهار عملکرد را در یک غذا داشته باشند.
آنها ممکن است عملکرد مفیدی داشته باشند، باعث فساد شوند، خطری برای سلامتی داشته باشند یا فقط بدون نقشی در ماده غذایی وجود داشته باشند. بیماری میکروبی را باید از نظر ارتباط متقابل بین انگل ها، میزبان و محیط درک کرد.
به عنوان مثال، سلامت عمومی میزبان ممکن است تعیین کند که آیا یک بیماری رخ می دهد یا خیر و چقدر ممکن است شدید باشد. حتی اگر یک میکروارگانیسم بخشی از فلور طبیعی باشد، اگر دفاع طبیعی میزبان به طور کامل موثر نباشد، می تواند باعث بیماری شود.
این کتاب یک راهنمای مرجع کامل در زمینه بیولوژی میکروبی، بیماری ها، تشخیص، پیشگیری و کنترل است. همچنین پایه ای از دانش در مورد پاتوژن ها و نحوه تعامل آنها با میزبان ارائه می دهد.
مخاطبان
این کتاب اطلاعات ضروری را برای دانشجویان دامپزشکی، پزشکان، تکنسین ها، مقامات بهداشت عمومی و میکروبیولوژیست های تشخیصی فراهم ساخته است.
فهرست مندرجات
- میکروبیولوژی عفونت ، ایمنی و روش های تشخیص ملکولی
- قارچ های مرتبط با بیماری های حیوانات
- باکتری های بیماری زا
- قارچ شناسی
- بیماری های انگلی
- حشره شناسی دامپزشکی دام: انگل های خارجی بندپایان
- عفونت هلمینت در حیوانات
- کنترل و درمان بیماری های عفونی در حیوانات
پیشگفتار
کتاب میکروبیولوژی بالینی دامپزشکی به بیماریهای میکروبی (باکتریایی، قارچی، ویروسی) حیوانات اهلی (دام، حیوانات همراه، حیوانات خزدار، شکار، طیور و ماهی) می پردازد که برای تامین غذا و سایر محصولات مفید یا به عنوان همراه استفاده می شوند.
ما همچنین می دانیم که میکروارگانیسم ها ممکن است یک یا چند عملکرد از چهار عملکرد را در یک غذا داشته باشند. آنها ممکن است عملکرد مفیدی داشته باشند، باعث فساد شوند، خطری برای سلامتی داشته باشند یا فقط بدون نقشی در ماده غذایی وجود داشته باشند.
بیماری میکروبی را باید از نظر ارتباط متقابل بین انگل ها، میزبان و محیط درک کرد. به عنوان مثال، سلامت عمومی میزبان ممکن است تعیین کند که آیا یک بیماری رخ می دهد یا خیر و چقدر ممکن است شدید باشد. حتی اگر یک میکروارگانیسم بخشی از فلور طبیعی باشد، اگر دفاع طبیعی میزبان به طور کامل موثر نباشد، می تواند باعث بیماری شود.
پاتوژن و ویرولانس
انگل هایی که معمولا باعث بیماری می شوند پاتوژن نامیده می شوند و بیماری زایی اصطلاحی است که برای نشان دادن توانایی تولید بیماری استفاده می شود. ویرولانس نشان دهنده درجه بیماری زایی است، برای توصیف سویه یا گونه خاصی از یک گونه استفاده می شود.
بیماری زایی یا ویرولانس ممکن است به دلیل تهاجمی بودن یا سم زایی باکتری باشد. منظور از تهاجمی بودن، توانایی باکتری برای ورود، انتشار و تکثیر در بافت میزبان است. اگرچه بهدست آوردن نمونههای بهینه هنگام کار با حیوانات همیشه آسان نیست، روشهای خاصی میتوانند بهترین نمونه ممکن را در شرایط مختلف تضمین کنند.
آزمایش میکروبیولوژیک باید شامل بررسی مستقیم و میکروسکوپی و کشت نمونه باشد. اسمیرهای رنگ آمیزی گرم باید با استفاده از غوطه وری در روغن بررسی شوند تا واکنش صحیح مشخص شود. به طور کلی، هر دو محیط جامد (آگار) و مایع (براث) باید تلقیح شوند.
محیط جامد امکان جداسازی کلنی، کمی سازی تخمینی باکتری ها و انتخاب یا تمایز فلور طبیعی از پاتوژن های بالقوه را فراهم می کند، در حالی که محیط های براث امکان بازیابی تعداد کمی از ارگانیسم ها را فراهم می کنند.
کشت نمونه
نمونه های بالینی باید بر روی هر دو محیط عمومی و انتخابی تلقیح شوند تا بازیابی باکتری به حداکثر برسد. انتقال نمونه ها به پلیت محیط کشت بستگی به نوع نمونه دارد. نمونه های مایع با استفاده از سرنگ یا پیپت استریل تلقیح می شوند.
سواب ها عموماً به طور مستقیم با چرخاندن سواب روی ناحیه ای به قطر تقریبا 2 سانتی متر کشت می شوند. مدفوع با فرو بردن سواب در نمونه تلقیح می شود. نمونه های بیوپسی جراحی ممکن است مستقیماً روی سطح آگار مالیده شوند.
روش های شناسایی باکتری به بدست آوردن کلنی های جدا شده بستگی دارد. متداول ترین تکنیک برای دستیابی به ایزوله کردن پلیت با استفاده از یک حلقه سیمی است. پس از تلقیح نمونه بر روی یک پلیت، یک حلقه سیمی رو شعله گرفته می شود، سپس خنک می شود و چندین بار با زاویه 90 درجه از ناحیه اولیه تلقیح عبور داده می شود.
پلیت 90 درجه چرخانده می شود، حلقه داغ می شود و خنک می شود و این روند سه بار دیگر تکرار می شود. این منجر به چهار ربع روی صفحه می شود که امکان کمی سازی تعداد نسبی باکتری های موجود در یک نمونه معین را پس از ظاهر شدن کلنی ها فراهم می کند.
سیستم های شناسایی
چندین سیستم شناسایی میکروبی به صورت تجاری در دسترس هستند. سیستم ها ممکن است دستی یا خودکار باشند. هر کدام معمولا حاوی یک بسته کامل برای شناسایی گروه خاصی از ارگانیسم ها هستند.
سیستم های خاصی برای استافیلوکوک ها، استرپتوکوک ها، کورینه باکتری ها، باسیل های گرم منفی غیر تخمیری و انتروباکتریاسه وجود دارد. همه آنها برای انجام طیف گسترده ای از آزمایشات بیوشیمیایی به طور همزمان مفید هستند.
اکثر سیستم های دستی از پلیت یا نوارهایی تشکیل شده اند که از یک سری چاهک یا فنجانک تشکیل شده اند که حاوی محیط کشت آزمایشی هستند. یک کشت خالص از ارگانیسم ناشناخته به صورت سوسپانسیون به چاهک های آزمایش اضافه می شود.
تست حساسیت ضد میکروبی زمانی اندیکاسیون دارد که حساسیت یک پاتوژن را نتوان به طور قابل اعتمادی بر اساس تجربه پزشک یا هویت پاتوژن پیش بینی کرد، یا اگر عامل ضد میکروبی انتخابی برای استفاده درمانی قابل قبول نباشد.
این کتاب یک راهنمای مرجع کامل در زمینه بیولوژی میکروبی، بیماری ها، تشخیص، پیشگیری و کنترل است. همچنین پایه ای از دانش در مورد پاتوژن ها و نحوه تعامل آنها با میزبان ارائه می دهد. این کتاب اطلاعات ضروری را برای دانشجویان دامپزشکی، پزشکان، تکنسین ها، مقامات بهداشت عمومی و میکروبیولوژیست های تشخیصی ارائه می دهد.
مشخصات کتابشناختی:
- عنوان فارسی: میکروبیولوژی دامپزشکی بالینی
- عنوان انگلیسی: Clinical Veterinary Microbiology
- نویسنده: وی. کی. سینگ (K. Singh)
- شابک (پرینت): 978-93-5084-895-1
- شابک (ایبوک): 978-93-8804-087-7
- ناشر: 2017، سنتروم پرس
- نوبت چاپ: چاپ اول (First Edition)، 2017
- تعداد صفحات: 294 صفحه
- زبان: انگلیسی
همتی –
برای دریافت نسخه چاپی (فیزیکی) این کتاب، از طریق فرم تماس یا رسانه های اجتماعی ایتا، واتساپ، تلگرام و اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.