کتاب اعتبارسنجی فرآیندهای نگهداری مواد غذایی برپایه فناوریهای نوین
Validation of Food Preservation Processes Based on Novel Technologies
تاتیانا کوچما (Tatiana Koutchma)
چاپ اول (1st Edition)، 2022
شابک (پرینت): 9780128158883
شابک (ایبوک): 9780128165324
کد DOI: 10.1016/C2017-0-04171-X
ناشر: انتشارات آکادمیک پرس، 2021
تعداد صفحات: 376 صفحه
زبان: انگلیسی
ثبت سفارش ترجمه کتاب دامپزشکی و تبدیل پایان نامه دامپزشکی به کتاب
ثبت سفارش چاپ کتاب دامپزشکی در داخل و خارج از کشور
معرفی کتاب اعتبارسنجی فرآیندهای نگهداری مواد غذایی برپایه فناوریهای نوین
کتاب «اعتبارسنجی فرآیندهای نگهداری مواد غذایی برپایه فناوریهای نوین» فعالیتهایی را برای اعتبارسنجی سیستمهای آزمایشگاهی، پایلوت، نمونه اولیه و تجاری فشار هیدرواستاتیک بالا (HPP) و فرابنفش (UV) مورد بحث و توصیه قرار میدهد.
این کتاب به بررسی مسائل مربوط به مقیاسپذیری تجهیزات، انتخاب میکروارگانیسمهای مورد نظر و جایگزینهای آنها، اعتبارسنجی و تأیید شرایط بحرانی پردازش، یکنواختی فرآیند، کنترل فرآیند و ابزار دقیق میپردازد. مباحث به منظور تسهیل پیادهسازی فناوریهای HPP و UV و در نتیجه کاهش خطرات در طول تولید و پردازش مورد بحث قرار میگیرند.
بخشهای دیگر به انتخاب جایگزینهای مناسبی که میتوانند در مطالعات اعتبارسنجی و رویههای انتخاب آنها استفاده شوند، میپردازند. این کتاب همچنین شامل مطالعات موردی در مورد اعتبارسنجی سیستمهای UV و HPP برای کاهش عوامل بیماریزا در آبمیوه است.
ویژگیهای کلیدی:
- با استفاده از فناوریهای نوین نگهداری، شیوههای اعتبارسنجی مبتنی بر علم را برای فرآیندهای غذایی ارائه میدهد.
- توسعهدهندگان فرآیندهای غذایی را از نقطه شروع تا نقطه نهایی توسعه و اعتبارسنجی راهنمایی میکند.
- اهداف توسعه فرآیند را در هر مرحله، از جمله در آزمایشگاه، مقیاس پایلوت و تجاریسازی، توضیح میدهد.
مخاطبان:
این کتاب که توسط متخصصان اصلی در زمینه فرآوری مواد غذایی غیر حرارتی ویرایش شده است، راهنمایی برای توسعهدهندگان فرآیندهای غذایی از ابتدا تا نقطه پایانی توسعه و اعتبارسنجی است. دانشمندان و متخصصان فناوری در بخشهای تحقیق و توسعه صنایع غذایی، متخصصان فناوری مواد غذایی، تولیدکنندگان تجهیزات غذایی و اشعه ماوراء بنفش، کارمندان دولت، دانشگاهیان از این کتاب بهره می برند.
فهرست مندرجات کتاب اعتبارسنجی فرآیندهای نگهداری مواد غذایی برپایه فناوریهای نوین
مقدمه
- تاریخچه اعتبارسنجی و تأیید فرآیند حرارتی
- فناوریهای غیر حرارتی و چالشهای اعتبارسنجی فرآیندهای جدید در مقایسه با پردازش حرارتی
- اعتبارسنجی و تأیید به عنوان الزامات مقررات ایمنی مواد غذایی
فصل 1. اصول و رویکردهای کلی اعتبارسنجی فرآیند مواد غذایی
فصل 2. اعتبارسنجی فرآیند فشار هیدرواستاتیک بالا
- تاریخچه و مقدمهای بر فناوری پردازش فشار بالا برای مواد غذایی
- مبانی HHP
- پارامترهای حیاتی محصول و فرآیند HHP
- بستهبندی
- سیستمهای تجاری HHP
- الزامات نظارتی بینالمللی
- آزمایش چالشهای میکروبیولوژیکی
- آزمایشهای HHP تجاری
- مسئولیتهای قرارداد تأسیسات HHP
- چشماندازهای آینده و شکافها در توسعه فناوری HHP
فصل ۳. مطالعه موردی اعتبارسنجی فرآیند فشار هیدرواستاتیک بالای اسموتیهای میوه و سبزیجات در بطریهای PET
- شرح محصول
- بستهبندی
- واحد HPP
- روششناسی
- طرح نمونهبرداری
- روشهای آزمایش
- منبع عوامل بیماریزا
- پروتکلهای کشت، شمارش و غنیسازی برای میکروبهای مدل
- روش عملیات HPP
فصل ۴. اعتبارسنجی فرآیندهای مبتنی بر نور
- تاریخچه و مقدمهای بر اصول فناوری نور فرابنفش و نور پالسی برای کاربردهای غذایی
- منابع نوری UV پیوسته، پالسی و LED
- الزامات نظارتی بینالمللی
- اعتبارسنجی فناوریهای نور UV برای عملیات سطحی
- اعتبارسنجی فرآیندهای نگهداری نور UV برای محصولات مایع و نوشیدنیها
فصل ۵. مطالعه موردی اعتبارسنجی پاستوریزاسیون شربتهای قندی با نور فرابنفش
- ارزیابی دوز فرابنفش در سیستم فرابنفش تجاری
- مطالعات تأیید دوز فرابنفش در سیستم در مقیاس تجاری
- غیرفعالسازی ارگانیسمهای بیماریزا و عامل فساد با استفاده از فرابنفش در ساکارز مایع
فصل 6. مروری بر سایر فرآیندهای نوین و رویکردهای اعتبارسنجی
- مقدمه
- تابش، مقررات و اعتبارسنجی
- فناوریهای پیشرفته گرمایش تابشی و الکترومغناطیسی
- پلاسمای سرد اتمسفری
پیشگفتار کتاب اعتبارسنجی فرآیندهای نگهداری مواد غذایی برپایه فناوریهای نوین
با افزایش سریع تقاضا در بازارهای نگهداری و بهداشت مواد غذایی با حرارت ملایم و سرما، فناوریهای نوین فرآوری در تولید مواد غذایی برای افزایش ماندگاری محصولات و حذف عوامل بیماریزای منتقله از غذا در حال ظهور هستند.
یک فرآیند اعتبارسنجی استاندارد مبتنی بر علم، جزء مهمی در ارزیابی اثربخشی فناوریهای نوین به عنوان یک اقدام کنترل میکروبی مطابق با مقررات غذایی و تجاریسازی موفق است. در حالی که سابقه طولانیتر اعتبارسنجی فناوریهای حرارتی منجر به پیشرفت روشهای استاندارد شده است، رویکردهای اعتبارسنجی فناوریهای غیرحرارتی تثبیت نشده و در حال حاضر در حال توسعه هستند.
از بین تعدادی از فناوریهایی که در حال حاضر برای فرآوری مواد غذایی مرغوب بررسی میشود، فشار هیدرواستاتیک بالا (HHP) و نور ماوراء بنفش (UV-C) جایگزینهای غیرحرارتی برای پاستوریزاسیون هستند که توسط سازمانهای نظارتی بینالمللی تأیید و به عنوان سادهترین و سازگار با محیط زیست برای از بین بردن ارگانیسمهای بیماریزا و فاسد با تأثیر کمتر بر کیفیت و ارزش غذایی و ویژگیهای حسی بسیاری از محصولات شناخته شدهاند.
علیرغم انتشارات متعددی که در مورد جنبههای علمی، فناوری و مهندسی کاربردهای فرآوری غیرحرارتی برای فرآوری مواد غذایی موجود است، هیچ مونوگراف جدیدی وجود ندارد که دانش بنیادی در مورد اصول و رویکردهای علمی اعتبارسنجی فرآیندهای غذایی را در تمام مراحل توسعه و تجاریسازی فرآیند ادغام کند. نیاز به دانش و درک روشن از مراحل اعتبارسنجی فرآیندهای غیرحرارتی حیاتی است.
هدف:
این کتاب اولین تلاش برای خلاصه کردن تجربیات علمی موجود در اعتبارسنجی فناوریهای حرارتی و غیرحرارتی سنتی، مانند کنسروسازی یا تابش، و توصیه فعالیتهای کلیدی برای اعتبارسنجی آزمایشگاهی، آزمایشی، نمونه اولیه و تجاری سیستمهای HPP و UV برای فرآوری انواع محصولات غذایی است.
هدف و تمرکز این کتاب بررسی تعاریف، اصول و رویکردهای عملی اعتبارسنجی فرآیندهای غذایی و خلاصه کردن تجربه فرآوری حرارتی و چند فرآیند جدید تجاری موجود است که از فناوری HPP، اخیراً نور فرابنفش و سایر فناوریهای جدید برای عملیات ایمنی و نگهداری استفاده کردهاند.
جنبههای مورد بررسی شامل کاربردهای فرآیند موجود برای غذاهای مایع و جامد، پارامترهای حیاتی کنترل محصول و فرآیند برای هر فناوری، مطالعات چالش میکروبی از جمله انتخاب و توصیه جایگزینها و بررسی رویههایی برای اندازهگیری و کنترل تحویل فرآیند جدید مورد نیاز، اعتبارسنجی کیفیت و تجهیزات است.
علاوه بر این، طراحی بهداشتی و مقیاسپذیری تجهیزات برای تسهیل اجرای فناوریهای غیرحرارتی و کاهش خطرات در طول تولید مواد غذایی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
نویسنده:
نام: تاتیانا کوچما (Tatiana Koutchma)
افیلیشن: مرکز تحقیق و توسعه گوئلف، کشاورزی و مواد غذایی کشاورزی کانادا، انتاریو، کانادا
مشخصات کتابشناختی:
- عنوان فارسی: کتاب اعتبارسنجی فرآیندهای نگهداری مواد غذایی برپایه فناوریهای نوین
- عنوان انگلیسی: Validation of Food Preservation Processes Based on Novel Technologies
- نویسنده: تاتیانا کوچما (Tatiana Koutchma)
- شابک (پرینت): 9780128158883
- شابک (ایبوک): 9780128165324
- کد DOI: https://doi.org/10.1016/C2017-0-04171-X
- ناشر: انتشارات آکادمیک پرس، 2021
- نوبت چاپ: چاپ اول (1st Edition)، ۲۹ نوامبر ۲۰۲۱
- کپیرایت: ۲۰۲۲، نشر الزویر
- تعداد صفحات: 376 صفحه
- زبان: انگلیسی







همتی –
نسخه فیزیکی کتاب موجود است. برای خرید کتاب چاپی، پیشنهاد یا انتقاد، ثبت سفارش ترجمه فارسی به انگلیسی دامپزشکی، تبدیل پایان نامه دامپزشکی به کتاب و چاپ در داخل یا خارج از کشور، از طریق فرم تماس با ما و یا واتساپ با اپراتورهای ما در ارتباط باشید.