کتاب تکنیکهای نوین نگهداری و ارزیابی میکروبی مواد غذایی
Novel Food Preservation and Microbial Assessment Techniques
ایوانیس اس. بوزیاریس (Ioannis S. Boziaris)
چاپ اول، 2014
شابک (پرینت): 9781466580756
شابک (ایبوک): 9780429166785
ناشر: ۲۰۱۴، انتشارات CRC
تعداد صفحات: ۴۶۸ صفحه
زبان: انگلیسی
ثبت سفارش ترجمه کتاب تغذیه دامپزشکی
ثبت سفارش تبدیل پایان نامه دامپزشکی به کتاب
معرفی کتاب تکنیکهای نوین نگهداری و ارزیابی میکروبی مواد غذایی
تقاضا برای غذاهای با حداقل فرآوری منجر به توسعه روشهای نوآورانه و غیرحرارتی نگهداری مواد غذایی، مانند فراصوت با فشار بالا، ازون و تیمار با اشعه ماوراء بنفش شده است. این کتاب خلاصهای از این تکنیکهای نوین فرآوری مواد غذایی را ارائه میدهد. همچنین روشهای جدید مورد استفاده برای نظارت بر فعالیت میکروبی، از جمله روشهای طیفسنجی (FT-IR و رامان)، بینیهای ملکولی و الکترونیکی و روشهای مبتنی بر DNA را پوشش میدهد.
فهرست مندرجات کتاب تکنیکهای نوین نگهداری و ارزیابی میکروبی مواد غذایی
بخش الف: روشهای مدرن نگهداری
- غیرفعالسازی میکروبی با فشار بالا: مدلسازی و ویژگیهای آن
- پیادهسازی غذاهای ایمن از نظر میکروبی با میدانهای الکتریکی پالسی
- کاربردها و جنبههای مدلسازی UV و نور UV پالسی برای ضدعفونی مواد غذایی
- پردازش فراصوت برای ایمنی و نگهداری مواد غذایی
- ازون: یک فرآیند غیرفعالسازی میکروبی جدید
- فناوری پلاسمای غیرحرارتی برای ضدعفونی مواد غذایی
- رویکرد نوین برای کنترل میکروارگانیسمهای بیماریزا و مضر به روش غیرحرارتی: حساسسازی نوری
- کپسولهسازی و انتقال ترکیبات ضدمیکروبی
- کاربرد فیلمها و پوششهای خوراکی روی مواد غذایی
بخش ب: تکنیکهای مدرن در میکروبیولوژی مواد غذایی
- اهداف قدیمی، سلاحهای جدید: جوامع میکروبی مواد غذایی با ابزارهای ملکولی آشکار میشوند
- استفاده از روشهای مبتنی بر qPCR برای شناسایی و تعیین کمیت میکروارگانیسمهای فساد مواد غذایی
- پیشرفتهای تشخیص پاتوژنهای منتقله از غذا با استفاده از روشهای ملکولی
- طیفسنجی جرمی MALDI-TOF، روشی سریع و پایا برای شناسایی گونههای باکتریایی در آزمایشگاههای میکروبیولوژی مواد غذایی
- نظارت بر فساد میکروبی مواد غذایی با استفاده از طیفسنجی ارتعاشی (FT-IR و رامان)
- پتانسیل تصویربرداری فراطیفی برای نظارت بر فعالیت میکروبی در مواد غذایی
- بخش پلیت رنگی
پیشگفتار کتاب تکنیکهای نوین نگهداری و ارزیابی میکروبی مواد غذایی
معرفی مفاهیم بومشناسی میکروبی و «نظریه هردل» در میکروبیولوژی مواد غذایی در اواخر دهه ۱۹۸۰، سهم بسزایی در تکامل آن و درک مکانیسمهای نگهداری مواد غذایی داشت. بهبود روشهای میکروبیولوژیکی، ابزارهای مفیدی را برای نظارت بر کیفیت میکروبیولوژیکی و ایمنی مواد غذایی فراهم کرده است.
تقاضا برای فرآوری کمینه، توسعه روشهای نوآورانه فرآوری غیر حرارتی و کاربرد استراتژیهای نگهداری ملایم برای کنترل میکروبی در مواد غذایی را ارتقا داده است. علاوه بر این، کاربرد روشهای ژنتیک ملکولی، ابزاری قدرتمند برای کاوش و درک بهتر تنوع میکروبی مواد غذایی فراهم کرده است.
ساختار کتاب
هدف این کتاب ارائهی جامعی از میکروبیولوژی روشهای نوین نگهداری مواد غذایی و تکنیکهای ارزیابی میکروبی است. این کتاب به دو بخش تقسیم شده است. بخش اول به میکروبیولوژی روشهای نوین نگهداری مواد غذایی، مانند تأثیر این روشها بر بقا و غیرفعالسازی میکروارگانیسمها در مواد غذایی مختلف، نحوهی عمل، جنبههای مدلسازی و غیره میپردازد.
برخی از این روشها در حال حاضر کاربردهای فراوانی دارند، مانند فرآوری فشار بالا (HPP)، در حالی که برخی دیگر برای آینده بسیار امیدوارکننده به نظر میرسند. روشهای ارائه شده، جدا از HPP، شامل میدانهای الکتریکی پالسی ولتاژ بالا (PEF)، فناوریهای UV و نور UV پالسی، فرآوری فراصوت، فرآوریهای ضدعفونی با ازن و پلاسمای غیرحرارتی (NTP)، حساسسازی نوری، کپسولهسازی و رساندن ترکیبات ضدمیکروبی و کاربرد فیلمها و پوششهای خوراکی ضدمیکروبی در مواد غذایی است.
بخش دوم به کاربردهای جدید ژنتیک ملکولی و آنالیز ابزاری برای تشخیص و پایش میکروارگانیسمها و یا فعالیت آنها در سیستمهای غذایی اختصاص دارد. روشهای مولکولی مختلف وابسته به کشت و مستقل از کشت با تأکید ویژه بر تکنیکهای مبتنی بر PCR برای آنالیز جوامع میکروبی، تعیین مقدار میکروارگانیسمهای عامل فساد و تشخیص عوامل بیماریزای منتقله از غذا ارائه شده است.
در مورد روشهای آنالیز ابزاری نوظهور، طیفسنجی جرمی MALDI-TOF برای شناسایی سریع گونههای باکتریایی، طیفسنجی ارتعاشی (FT-IR و رامان) و تصویربرداری فراطیفی برای پایش کیفیت غذا مربوط به فعالیت فساد میکروبی در غذاها نیز شرح داده شدهاند.
مخاطبان:
بسیاری از این جنبهها تاکنون در یک کتاب پوشش داده نشدهاند. این مرجع یک کتاب جامع مفید برای دانشجویان دانشگاه، دانشگاهیان، محققان، متخصصان فرآوری مواد غذایی و میکروبیولوژیستها و تکنسینهای مواد غذایی خواهد بود.
نویسنده:
نام: ایوانیس اس. بوزیاریس (Ioannis S. Boziaris)
افیلیشن: دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه تسالی، ولوس، یونان
مشخصات کتابشناختی:
- عنوان فارسی: تکنیکهای نوین نگهداری و ارزیابی میکروبی مواد غذایی
- عنوان انگلیسی: Novel Food Preservation and Microbial Assessment Techniques
- نویسنده: ایوانیس اس. بوزیاریس (Ioannis S. Boziaris)
- شابک (پرینت): 9781466580756
- شابک (ایبوک): 9780429166785
- ناشر: ۱۴ آوریل ۲۰۱۴، انتشارات CRC، گروه تیلور و فرانسیس
- تعداد صفحات: ۴۶۸ صفحه
- تعداد تصاویر: ۹ رنگی و ۵۷ تصویر سیاه و سفید
- زبان: انگلیسی






همتی –
برای خرید کتاب چاپی، ثبت سفارش ترجمه کتاب و مقاله فارسی به انگلیسی دامپزشکی، تبدیل پایان نامه دامپزشکی به کتاب و چاپ در خارج از کشور، توزیع کتاب دامپزشکی در آمازون و گوگل بوکز، از طریق فرم تماس یا واتساپ و تلگرام با اپراتورهای ما در ارتباط باشید.